top of page

TOSSA DE MAR

Imagina un lloc on puguis viatjar en el temps cap a escenaris d’èpoques passades...

Tossa és un veritable museu a l’aire lliure, on els vestigis prehistòrics donen pas a una Turissa romana, a una Tursa medieval i a una Tossa moderna convertida primer en refugi d’artistes i intel·lectuals i després en generosa amfitriona de turistes i visitants.

Aquest llegat patrimonial és el fidel testimoni de totes aquelles persones que, estimant-la, van fer d’aquesta terra la seva llar, des d’ara, també la vostra.

istock-467513886_4d14927c_800x800.jpg

El Restaurant Santa Marta es troba dins del recinte emmurallat, declarat monument històric artístic nacional l'any 1931, la Vila Vella és l'emblema del municipi. Actualment és l'únic exemple de població medieval fortificada que encara existeix al litoral català. Construït a inicis del s. XIII amb murs emmerletats, conserva gairebé la totalitat de l'àrea perimetral original.

 

El pany de mur distribueix quatre torrasses i tres torres cilíndriques rematades per matacans. Les torres més conegudes són la torre d'en Joanàs, que presideix la badia; la torre de les Hores, situada a l'entrada del pati d'armes, que deu el nom al fet que era l'únic lloc on hi va haver un rellotge públic, i la torre d'es Codolar, també coneguda com a torre de l'Homenatge, que presideix la platja d'es Codolar. Cal destacar el magnífic portal dovellat que dóna entrada a la Vila Vella a través del pati d'armes.

corporativa-tossa-de-mar-cabecera.jpg
unnamed-2.jpg
img_0194.jpg
unnamed.jpg
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page